Bank reinigen de beste manier

bank schoonmaken, bank reinigen, bankstel schoonmaken, bankstel reinigen,

Banken brengen comfort en stijl in de woonkamer. Een schone bank is dan ook erg fijn. Van dineren op de bank tot een film avond met het gezin. Een bank vangt lichaamsolie, kookluchten, stof en vuil op. Een bank reinigen is erg gemakkelijk.

Het is erg belangrijk om een bankstel schoon te maken. Stoffen meubels reinigen lijk misschien een onmogelijke uitdaging. Hier lees je enkele tips en tricks over hoe je een bank grondig kan reinigen.

Een bankstel zelf reinigen is hierna een fluitje van een cent!

Was etiketten ontcijferen voor bank reinigen

Voordat je de bank gaat schoonmaken, is het belangrijk om te weten welk type stof er in de bekleding is gebruikt. Wat de bank etiketten betekenen is erg handig om te weten voordat je begint met schoonmaken.

was etiketten bank, 
bank schoonmaken, bank reinigen, bankstel schoonmaken, bankstel reinigen,

Codes die over het algemeen op bank etiketten worden gebruikt zijn onder meer:

W – Dit geeft aan dat water kan worden gebruikt bij het reinigen
WS – Er kan een chemisch reinigingsmiddel of een mild reinigingsmiddel en stoomzuiger worden gebruikt
X – Geen water, alleen stofzuigen
S – Reinigen met wasmiddel voor een stomerij

Bankstel schoonmaken

Regelmatige reiniging en onderhoud van de bank of fauteuil kan wekelijks worden gedaan. Zo voorkom je gevolgen van morsen of schade. Ook slijtage zal minder snel gaan.

Volg deze drie eenvoudige tips om de schoonheid van de bank langer te behouden:

 1. Droge borstel – gebruik een droge borstel om stukjes stof of vuil los te maken.
 2. Stofzuigen – gebruik je stofzuiger op een lage stand. Hiermee verwijder je het vuil dat los is gekomen met borstelen. Ook andere items die diep in je bank zijn ingebed zullen hiermee verwijdert worden.
 3. Wissel de kussens – was de kussenslopen. draai de kussens af en toe om zodat deze minder versleten lijken.

Bankstel grondig reinigen

Soms is het regelmatig onderhoud niet genoeg om alle diepe vlekken te verwijderen. Om de bank diep te reinigen heb je de volgende materialen nodig.

 • Poetsdoeken
 • Harde borstel
 • Zuiveringszout
 • Stofzuiger met borstel opzetstuk

Volg deze stappen om te leren hoe je een stoffen bank schoonmaakt met zuiveringszout:

bank schoonmaken, bank reinigen, bankstel schoonmaken, bankstel reinigen,
 1. Test je stof – Zuiveringszout is voor veel dingen geweldig. Ook voor het verwijderen van vuil en vlekken in je bank. Test de stof eerst op een onopvallende plek. Zuiveringszout is veilig voor de meeste soorten bekleding.
 2. Borstel de bank – Gebruik de harde borstel om kruimels, stof en ander vuil weg te poetsen.
 3. Breng zuiveringszout aan – Bestrooi de bank met zuiveringszout en laat het 20 tot 30 minuten inwerken. Je kan overwegen om het zuiveringszout te mengen in een droge tapijtreiniger voor een nog diepere reiniging.
 4. Stofzuig het zuiveringszout – Gebruik de borstel bevestiging op je stofzuiger om het zuiveringszout of het mengsel grondig te verwijderen.
 5. Verwijder ingesloten vlekken – Voor hardnekkige vlekken die nog aanwezig zijn kan je een oplossing gebruiken die geschikt is voor het type meubelstof. Stoffen bekleding kan worden gereinigd met een mengsel van:
 • 3/4 kopje warm water
 • 1/4 kopje azijn
 • 1 eetlepel afwasmiddel.

Gebruik voor synthetische bekleding een mengsel van een kopje warm water, een halve kop azijn en een halve eetlepel afwasmiddel.

Bankstel wassen

bank schoonmaken, bank reinigen, bankstel schoonmaken, bankstel reinigen,

Als je op zoek bent naar een nog diepere reiniging kan je een ​​stoom- of tapijtreiniger huren. Hiermee kan je een stoffen bankstel wassen. na het wassen goed laten drogen. Dan is de bank weer schoon.

Volg deze stappen om een bankstel wassen:
(Dit kan niet gedaan worden bij een suède bank)

 1. Stofzuig de bank met je borstel stoffer hulpstuk en alle zijkanten van de kussens om ingebed vuil of vlekken te verwijderen.
 2. Vul de geselecteerde reinigingsmachine met water en een reinigingsoplossing of wasmiddel die het beste werkt voor jouw stofsoort.
 3. Begin met het schoonmaken van de bank. Zorg ervoor dat u de borstel terugtrekt in een gelijkmatige en rechte beweging, met de nerf van uw bank materiaal, indien van toepassing.
 4. Zodra de kussens helemaal droog zijn, leg je ze weer op de bank.

Nu is de bank weer heerlijk fris. Nadat de bank is gereinigd is het slim om deze ook meteen te impregneren. Hierna is de bank weer als nieuw en gaat deze nog jaren mee.

Lees hier meer over bank impregneren

Bank Kussens reinigen

Als je de kussenhoezen kan verwijderen en het label geeft aan dat ze in de wasmachine kunnen is dit de gemakkelijkste manier. Anders kan je het vuil en puin losmaken door op een zonnige dag buiten op de kussens te slaan. Een voordeel hiervan is dat de UV-straling van de zon de stof desinfecteert.