Bank impregneren – vuil afstotend maken

Een bank impregneren heeft veel voordelen. Het (opnieuw) impregneren beschermd de bank tegen verkleuring, vlekken en vuil.

Nieuwe banken zijn vaak geïmpregneerd. De DWR (durable water repellent) is echter niet permanent en verdwijnt tijdens het gebruik en door het reinigen. Hierom is het aan te bevelen de bank opnieuw te impregneren. Geïmpregneerde banken blijven langer mooi en zijn makkelijker te reinigen.

Je bank of andere meubelstoffen laten impregneren door professionals is niet nodig en ook nog is erg duur. Impregneren is een makkelijk klusje dat iedereen kan. wel is het belangrijk dat je de juiste impregneermiddelen gebruikt.

Bankstel reinigen en bankstel impregneren

Het regelmatig reinigen en onderhouden van je bank is belangrijk. Het uiterlijk van de bank wordt behouden en de levensduur verlengt.
Na verloop van tijd kunnen stof en vuil de meubelstoffen van kleur doen veranderen en de slijtage verergeren. Meubelstof impregneren van de bank maar ook van bijv stoffen stoelen is daarom een must.

Lees hier meer over bank reinigen

Een opeenhoping van stof en vuil draagt ook bij aan een slecht binnenklimaat. De brandvertragende eigenschappen van het materiaal worden aangetast.
Meubels die blootgesteld zijn aan normaal gebruik worden gemiddeld twee keer per jaar gereinigd.

Actieve en regelmatige zorg verwijdert vuil en stof voordat het zich ophoopt in de bekleding en de vezels beschadigt. Goed onderhoud, regelmatige reiniging en de bank waterafstotend impregneren voorkomt slijtage. Een bank impregneren is eenvoudig, snel en effectief.

Bank impregneren voordelen

  • Maakt makkelijk reinigbaar
  • Vlek werend / vuil werend
  • Waterafstotend
  • Verlengt de levensduur
  • Blokkeert UV straling
bank impregneren, geimpregneerde bank, bank onbehandeld behandeld
Duidelijk te zien dan het geïmpregneerde deel (rechts), vuilwerend en niet verkleurd is (UV bestendig).

Wanneer moet ik mijn bank impregneren?

Je kan zien of de bank geïmpregneerd moet worden door er enkele druppels water op te laten vallen. Blijft het water als parels liggen op het oppervlak van de stof, of dringt het water in de stof en maakt het een donkerdere kleur? Als het doordringt en de kleur verandert, is uw bank niet meer waterdicht!

Wat heb je nodig om de bank te impregneren

Bank impregneren in simpele stappen

Het hele proces om een bank te impregneren duurt ongeveer tien minuten. Plus een paar uur droogtijd. Na het impregneren is de bank weer een jaar klaar. Als er dan vocht op de bank valt parelt het water gewoon van de stof af in plaats dat het erin trekt.

De bank is hierna goed te reinigen. vocht veeg je gewoon weg met een doek of spons. Ook is de bank hierna vuil afstotend en zal dit loskomen zonder in de stof te trekken!

  1. Zorg dat de bank gereinigd en stofvrij is.
  2. Spuit vervolgens het volledige oppervlak van de bank licht in met de impregneerspray. Houd de spray op 20 tot 30 centimeter van de bank terwijl u spuit. Breng niet teveel aan, de de stof hoeft niet verzadigd te worden. Zorg ervoor dat de stof overal gelijkmatig bedekt is!
  3. Laat de bank 4 uur drogen.
  4. Wij adviseren om na 4 uur drogen een 2e laag op dezelfde manier aan te brengen.
  5. Laat de bank weer 4 uur drogen en test de ‘waterafstotende werking’ door er wat druppels water overheen te druppelen.

Na het impregneren van de bank zie je dat het water er als parels op het oppervlak van de bank blijven liggen in plaats van erin te zakken? Dat is perfect! Als er nu water of wijn opvalt wordt de bank niet meer nat en is het eenvoudig te verwijderen. Borstel gewoon de parels water af en de bank zal weer zo goed als nieuw zijn.

Het textiel impregneermiddel beschermt ook tegen UV stralen hierdoor zal de bank minder snel verkleuren. dus het is een 2 in 1 product.

textiel waterdicht maken, schoenen waterdicht maken, textiel impregneren, tent waterdicht maken, katoen impregneren, kleding waterdicht maken

Lees hier meer over het waterdicht maken van textiel – textiel impregneren

Greenseal solutions ontwikkeld veel verschillende soorten impregneermiddelen. Texseal Pro is een professioneel impregneermiddel van hoge kwaliteit. Texseal wordt verkocht bij 123 vochtbestrijding.