Tuinkussens waterdicht maken – Tuinkussens impregneren

Terras kussens, Tuinkussens, Texseal Pro, waterdichte tuinkussens

Waterdichte tuinkussens, Dat wil toch iedereen! Hier in nederland kunnen we alle hulp goed gebruiken als het gaat om het beschermen van onze tuinmeubels. Tuinkussen impregneren zorgt ervoor dat deze bestendig zijn tegen vocht en vuil.

Moeten je kussens geïmpregneerd worden? door er een paar druppels water op te laten vallen kan je daar gemakkelijk achter komen. Stroomt het water er van af? Dan zijn de tuinkussen waterdicht. Trekt het water er in en verandert het textiel van kleur? Dan zijn de tuinkussens niet waterdicht.

Het impregneren van textiel kan nog wel eens vergeten worden. Maar of het nu gaat het om een zomerse regenbui of om ochtenddauw. Na het impregneren heb je altijd droge tuinkussens, ook als je je kussens een keer buiten vergeet.

Voordelen tuinkussens waterdicht maken met texseal pro

  • De tuinkussens zullen langer meegaan
  • De tuinkussens blijven langer mooi
  • Schimmel kan zich niet hechten
  • Vuil is makkelijk te verwijderen
  • Hoeft niet vaak herhaald te worden
  • Beschermd tegen Uv-straling
  • Milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar

Ga je de tuinkussens nog kopen of ben je van plan ze zelf te maken? denk er dan aan dat stevige stoffen zoals katoen of polyesters Het langst mee zullen gaan buiten. Neem hier een kijkje voor de beste buiten tuinkussens.

Wij zijn erg gesteld op Texseal Pro aangezien dit 100% milieu- diervriendelijk is.

Tuinkussens impregneren voorbereiding

Reinig de kussens voordat je de waterdichte impregneerspray aanbrengt. Vuil zal de impregneer behandeling belemmeren. was de kussenslopen in een sopje of doe deze in de wasmachine. Laat deze vervolgens goed drogen.

Bedek de omliggende materialen zodat deze niet worden geïmpregneerd. (Bijv. een stuk karton onder het kussen.) De textiel impregneer spray maakt elk soort textiel waterdicht. Het is wellicht een goed idee om beschermende kleding aan te trekken. Aangezien anders straks ook je kleding waterdicht is.

Lees hier meer over het water dichtmaken van textiel – textiel impregneren

Waterdichte tuinkussens in een handomdraai

Kussens impregneren is zo gedaan. Met deze 3 makkelijke stappen kun je het hele jaar genieten van waterdichte kussens voor buiten.

  1. Goed schudden voor gebruik.
  2. Breng de waterafstotende spray gelijkmatig aan. Het extra behandelen van de naden zorgt dat deze ook goed verzegeld zijn. (De stof hoeft niet verzadigd te zijn)
  3. Laten drogen voor gebruik.

Indien nodig kan dit proces nog een keer herhaald worden om zeker te zijn dat de stof helemaal waterdicht is. Herhaal de impregneer behandeling elke 6 maanden om de waterafstotende eigenschappen te behouden.

Hoelang duurt tuinkussens waterdicht maken

Het hele proces duurt ongeveer 10 minuutjes. De droogtijd bedraagt een paar uur. Als de kussens eenmaal behandelt zijn, zijn ze vuil en waterafstotend. Als ze nat worden druppelt het water er zo af!

Ook het schoonmaken gaat hierna erg gemakkelijk. Geen gedoe meer met de wasmachine. Je kan de tuinkussen gewoon afnemen met een vochtige doek of spons. Het vuil zal makkelijk los komen zonder dat het in de stof heeft kunnen trekken.

Texseal Pro waterafstotende textiel spray

textiel waterdicht maken, schoenen waterdicht maken, textiel impregneren, tent waterdicht maken, katoen impregneren, kleding waterdicht maken

Texseal Pro heeft verrassende resultaten op alle soorten textiel. Dit is een impregneermiddel op waterbasis en 100% milieuvriendelijk. Texseal verandert het uiterlijk en de structuur van de stof niet. Zo blijft de natuurlijke schoonheid van het textiel behouden.

Deze waterafstotende textiel spray is speciaal ontwikkeld om zich te hechten aan alle soorten textiel. De spray maakt een DWR (durable water repellent) aan. Dit is een onzichtbare en ondoordringbare waterafstotende laag. Die bescherming biedt aan de kussens.

Er zijn tegenwoordig ook textiel impregneermiddelen die bescherming bieden tegen UV licht. Bedrijven zoals 123vochtbestrijding en Vochtbestrijdingsmiddelen.nl bieden handige kant en klare textiel sprays aan. Deze zijn makkelijk te gebruiken en ook nog is milieuvriendelijk.