Zonnescherm waterdicht maken

Zonnescherm waterdicht maken. Als u al een zonnescherm heeft in de tuin of op uw terras, dan is het een goed idee om het doek van de zonwering waterdicht te maken, zodat u tijdens de regenbuien nog steeds van uw terras kan genieten. Omdat een waterdichte zonwering niet nat wordt, kan het water er makkelijk afgeklopt worden zodat de luifel nooit meer nat opgeborgen hoeft te worden. En zoals we weten… het zal altijd regen in ons land, ook als de zon schijnt!

Als de zonwering niet waterdicht is, dan zal er na verloop van tijd water doorheen sijpelen. Hierdoor kan je er niet droog onder blijven zitten. Om nog maar niet te spreken van de aangroei van algen en vuil, die zich op een natte zonwering gaan hechten.

Zonnescherm waterdicht maken

zonnescherm doek waterdicht maken,zonnescherm impregnerenZonnescherm waterdicht maken is vrij eenvoudig en makkelijk te doen. Met bijvoorbeeld Texseal Pro, een milieuvriendelijk textiel impregneermiddel ontwikkeld met nano technologie. Door de kleine moleculaire structuren op nano schaal wordt de zonwering onzichtbaar, onvoelbaar en 100% transparant bedekt met een waterafstotende coating die zeer goed hecht en extreem hydrofoob is. De kleine structuren laten geen water meer door en maakt zodoende het textiel waterdicht.

Impregneer voor zonnescherm

Mijn favoriete waterafstotende spray om een zonnescherm waterdicht te maken is met Texseal Pro textiel impregneer van GreenSeal Solutions (te koop bij o.a 123vochtbestrijding.nl). Dit is een op nanotechnologie gebaseerde en milieuvriendelijke waterafstotende spray voor textiel. Deze waterafstotende spray zorgt voor een super waterafstotende coating, die lang blijft zitten.

Zonnescherm, zonwering of luifel schoonmaken

Zoals bij alles wat u wilt impregneren of waterdicht maken is schoonmaken en het verwijderen van algen de eerste stap.

Algen van zonnescherm verwijderen

zonnescherm schoonmaken, zonwering algen, zonwering waterdicht maken, zonneschermVoor het verwijderen van algen aanslag kan je schoonmaakazijn gebruiken (dit proces duurt ongeveer 24 tot 36 uur). Schoonmaak azijn is het wondermiddel om algen en schimmels te verwijderen. Na de wachttijd zal je duidelijk zien dat de algen dood zijn, waarna het volledig reinigen van je zonnescherm doek kan beginnen.

Zonnescherm doek reinigen

De zonwering kan verder eenvoudig gereinigd wordenmet een sopje. Hiervoor gebruik je een standaard (af)wasmiddel. Met een zachte borstel verwijder je het vuil van de zonwering.

Na het schoonmaken spoel je het zonnescherm doek met veel water, zodat het zeep niet in of op de zonwering blijft liggen. Zeep zal de waterafstotende spray namelijk tegenhouden waardoor deze zich niet goed kan hechten aan het doek. De zonwering dient na het schoonmaken dan ook goed nagespoeld te worden.

Voorbereiding zonnescherm impregneren

Zoals bij alle impregneer klussen is het verstandig om te zorgen dat de overspray niet op plekken komt waar je het niet wilt hebben (zoals ramen en deuren). Texseal Pro komt met een professionele fijnvernevelaar waarmee je heel gericht en zonder veel overspray textiel kan behandelen. Hoe minder wind, hoe beter het moment om de zonwering waterdicht te maken.

Aanbrengen van de waterafstotende spray op zonneschermen, zonweringen en luifels

zonnescherm waterdicht maken, textiel impregneren, zonnescherm impregneren, doek impregneren, canvas waterdicht makenDe waterafstotende textiel spray kunt u op het zonnescherm aanbrengen met de fijnvernevelaar of een lage drukspuit. Voor optimale werking brengt ik altijd 2 lagen aan. De waterafstotende spray gelijkmatig aanbrengen door het overlappend in te spuiten. Je kunt het royaal aanbrengen, maar het doek hoef je niet te verzadigen.

Vermijd overspray waarbij de vloeistof gaat druipen. Na de eerste laag laat je de zonwering goed drogen waarna je Texseal Pro voor de 2 keer kunt aanbrengen. Hiermee wordt de waterafstotende coating gesloten en weet je zeker dat alle plekken gedaan zijn. Na het aanbrengen van de 2e waterafstotende laag laat je het zonnescherm goed drogen.

Waterdicht zonneschermdoek

Als de zonwering goed droog is kun je water over het doek laten lopen om te controleren of de waterafstotende laag goed is aangebracht. Tot slot, wachten tot het gaat regen, waarbij er een blije grijns op je gezicht zal ontstaan bij het aanschouwen van het resultaat.

Conclusie

Je zonnescherm, zonwering, luifel of andere zonwerende doek voor buiten, kun je het beste impregneren  met Texseal Pro. Beschermt tegen regen, vuil, vogelpoep, algen en schimmel. Handig in gebruik, snel droog en tot nu het best werkende middel om al je textiel te impregneren.

Lees hier meer over Texseal Pro →