Hoe was je een waterdichte jas

Elke dag hechten vuil en residu zich op het oppervlak van uw waterdichte jas en kleding. Hierdoor wordt het ademende vermogen en de waterdichtheid van de kleding negatief beïnvloed.

Handleiding hoe was je een waterdichte jas

Een waterdichte jas of broek mag nooit met gewoon wasmiddel of wasverzachter worden gewassen. De chemicaliën in het wasmiddel zullen de samenstelling van de vezels bij elke wasbeurt afbreken en de waterdichte coating van het weefsel strippen. Een reinigingsmiddel dat speciaal is ontworpen voor waterdichte kleding wordt aanbevolen.

hoe was je een waterdichte jas, waterafstotende jas, waterdichte jas, jas impregneren

Stappenplan: Hoe was je een waterdichte jas

1. Schoonmaken van een waterdichte jas of broek
Borstel losse modder of vuil eraf voor het wassen. Sluit ritsen of klittenband en sluit flappen op jassen en broeken.

2. Verwijder wasmiddel en weekmakers uit de wasmachine
Zorg dat het wasmiddel vakje van de wasmachine schoon is van wasmiddel of wasverzachter (om de hierboven beschreven redenen). Ook kan je de wasmachine eerst een warme was laten draaien zonder dat er wasmiddel gebruikt wordt, om eventuele resten van wasmiddel of weekmakers te verwijderen.

3. Reiniger gebruiken
Giet de juiste hoeveelheid van de reiniger in het wasmiddel compartiment. Dit staat aangegeven op de verpakking van het reinigingsmiddel. Voor het wassen van waterdichte kleding is meestal de regel: Twee doppen om 1 jas of 1 broek te wassen. Drie doppen om 2 kledingstukken tegelijk te wassen.

4. Wassen van je waterdichte jas
Plaats het waterdichte kledingstuk(ken) in de trommel van de wasmachine. Was waterdichte kleding niet met andere items of met meer dan twee kledingstukken tegelijkertijd.

5. Welk wasprogramma gebruiken
Laat de wasmachine door de volledige was- en spoelcyclus lopen, hanteer 30 graden. Vergeet niet om het label van het kledingstuk te controleren op de exacte wasinstructie.

6. Drogen van de waterdichte jas
Na het wassen kan het kledingstuk door de lucht worden gedroogd of op een lage of middelmatige temperatuur in de droogtrommel. Doe dit alleen als de instructies voor het behandelen/reinigen van de waterdichte jas dit toelaat.

LET OP: Als je merkt dat de stof van je jas of andere kledingstuk meer water absorbeert dan afstoot, dan moet je het kledingstuk opnieuw behandelen om het textiel waterdicht te maken.

Lees meer over jas opnieuw waterdicht maken →

Tip: Je hoeft niet elke keer dat je de kleding wast het opnieuw waterdicht te maken. Het advies is om indien nodig de jas opnieuw te behandelen met een textiel impregneermiddel.